Onze boeken

De geur van melk en honing. De wording van Israël: Het aangrijpende verhaal van een volk in zijn strijd om een vrij bestaan.

Door Ben Wicks

Categorie
Israël & Judaica
Boeknummer
#168305
Titel
De geur van melk en honing. De wording van Israël: Het aangrijpende verhaal van een volk in zijn strijd om een vrij bestaan.
Auteur
Wicks, Ben
Boektype
Paperback
Uitgeverij
A.W. Bruna, Utrecht
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9022984001
ISBN13
9789022984000
Taal
Nederlands
Samenvatting
Ben WicksDe geur van melk en honingNovember 1917. De Britse regering geeft de Balfour-declaratie af, waarin het Verenigd Koninkrijk zijn steun betuigt aan de stichting van een joodse thuishaven in het voormalige Palestina. Het is het begin van een omvangrijke uittocht van joden vanuit alle delen van de wereld. Een exodus die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Ze reizen per schip, per trein, in bussen, in vrachtwagens, te voet honderdduizenden joden, gedreven door hoop, wanhoop en het rotsvaste geloof in een beter bestaan. Velen onder hen moeten have en goed achterlaten, vaak ook hun familieleden. Maar het houdt hen niet tegen. Het geloof in de nieuwe samenleving in het beloofde land is sterker dan alle ontberingen en tegenslagen.14 mei 1948. In het Tel Aviv Museum ondertekent Davi... (Lees verder)d Ben-Gurion de Onafhankelijkheidsverklaring van de Staat Israël. Journalist Ben Wicks schetst in dit boek aan de hand van talrijke persoonlijke getuigenissen een indrukwekkend en ontroerend beeld van de opbouw van Israël door de loop van de jaren heen. Het zijn de verhalen van de eerste immigranten: artsen, juristen, zakenlieden, boeren en idealisten, onder wie Shimon Peres en Yitzhak Shamir. Zij vertellen over hun verwachtingen, teleurstellingen, het harde leven in de kibboets, de successen, de protesten van de Arabische gemeenschap, de rellen en vijandigheden, die uiteindelijk resulteerden in een eigen staat, maar ook in een vrijwel permanente staat van oorlog.
Pagina's
196
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.