Onze boeken

Een fractie van het geheel

Door Steve Toltz

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#146657
Titel
Een fractie van het geheel
Auteur
Toltz, Steve
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Signatuur, Utrecht
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9056722425
ISBN13
9789056722425
Taal
Nederlands
Samenvatting
Moet Jasper Dean zijn paranoïde vader Martin haten of houdt hij eigenlijk zielsveel van hem? Moet hij medelijden met hem hebben of hem vermoorden? Het grootste gedeelte van zijn leven gaat Jasper gebukt onder gewetensvragen over zijn vader, een maniakale, onaangepaste filosoof die altijd krampachtig probeert het leven te analyseren en zijn zoon tot onwillig klankbord bombardeert voor al zijn bevindingen.

Na Martins dood blikt Jasper terug op het excentrieke leven van zijn vader, vol uitzinnige ideeën en projecten. Zijn leven lang worstelde Martin Dean om uit de schaduw van zijn broer te komen: de succesvolle, populaire, alom bewierookte sportheld annex topcrimineel Terry Dean. Het is het verhaal van een man vol paradoxen, die iets groots en meeslepends wilde nalaten aan een we
... (Lees verder)reld die hij tot in het diepst van zijn ziel verachtte.

Het lot voert hen van Parijs naar Sydney en van de Australische rimboe naar de Thaise jungle. Ze moeten grimmige schooljaren, vunzige stripclubs, onbegaanbare labyrinten, psychiatrische klinieken en roversnesten zien te overleven – en vooral elkaar.

Een fractie van het geheel is een hilarische aanklacht tegen de zeden en gewoontes van de moderne tijd, en een episch debuut van de overweldigend grappige en getalenteerde Steve Toltz.
Pagina's
640
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.