Onze boeken

Hoe de apen Boeddha vereerden en andere verhalen

Door Wim van der Zwan

Categorie
Algemeen Astrologie & Spiritualiteit
Boeknummer
#145093
Titel
Hoe de apen Boeddha vereerden en andere verhalen
Auteur
Zwan, Wim van der
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Haarlem : Altamira-Becht
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9069638436
ISBN13
9789069638430
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, klein 8vo.
Samenvatting
Speciaal voor de Boekenweek 2009, met als thema 'tjielp tjielp ? De literaire zoo', brengt Altamira-Becht een bundel vol bijzondere dierenverhalen voor een aantrekkelijke prijs. Door de eeuwen heen hebben wijze mannen en vrouwen hun spirituele boodschap verpakt in verhalen met een dier in de hoofdrol. In deze bundel komen we er talrijke tegen: spinnen, bevers, hazen, coyotes, kraaien, schildpadden, tijgers, vossen, geiten, leeuwen, herten, ezels, kamelen, vossen enzovoort, die bovendien uit alle windstreken komen: Afrika, Noord-Amerika, India, Griekenland, China en Perzië. En al zijn ze stokoud, ze zijn nog altijd springlevend.

Samensteller Wim van der Zwan koos zesendertig korte verhalen uit uiteenlopende tradities, vertelde ze na in zijn eigen woorden en bracht ze onder in zes ca
... (Lees verder)tegorieën: het mysterie van het leven; rechtvaardigheid; overmoed, trots en lafheid; vrijheid; luiheid; gehechtheid en gretigheid.
Pagina's
124
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.