Onze boeken

Ik ging naar Bommel om de brug te zien: Nederland in 100 liedjes en gedichten.

Door C.J. Aarts

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#144767
Titel
Ik ging naar Bommel om de brug te zien: Nederland in 100 liedjes en gedichten.
Auteur
Aarts, C.J.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bakker, Amsterdam
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9035119541
ISBN13
9789035119543
Taal
Nederlands
Samenvatting
Nederland, we missen ons land als we weg zijn, we haten het als we er wonen. Veel mensen die zich hier willen vestigen, begrijpen niets van Nederland. Waarom zingt men in 's hemelsnaam 'De Zilvervloot' bij een voetbalwedstrijd? Waarom antwoordt men met 'ik ging naar Bommel om de brug te zien', als jij zegt dat je naar Zaltbommel moet? En als je voor een dichte deur staat, waarom ben je dan welhaast verplicht te roepen: 'in naam van Oranje, doet open de poort!'? Kennelijk heeft zich in de loop der eeuwen een schat aan liederen en gedichten over Nederland - onze dijken en rivieren, gewoonten en gebruiken - in ons spraakgebruik genesteld.

Ik ging naar Bommel om de brug te zien bevat honderd gedichten, liederen en liedjes waarvan je in Nederland denkt: ja, precies, zo is het, zo zijn we. Va
... (Lees verder)nzelfsprekend begint de bundel met ons nationale volkslied 'Het Wilhelmus'. Maar ook onze twaalf provincies hebben eik hun eigen provincielied, die hier alle bijeen staan. Daarnaast bevat deze bundel een grote keuze uit liederen en gedichten uit steden en streken.
Pagina's
189
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.