Onze boeken

Europese voetbalverhalen

Door Frank Raes

Categorie
Voetbal
Boeknummer
#144501
Titel
Europese voetbalverhalen
Auteur
Raes, Frank
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Houtekiet, Amsterdam
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
905240724X
ISBN13
9789052407241
Taal
Nederlands
Samenvatting
Frank Raes heeft een koffer in elke voetbalhoofdstad van Europa: Madrid, Milaan, München, Manchester, Barcelona, Turijn, Rome... Europese Voetbalverhalen bundelt de verzameling columns die tussen 2000 en 2003 verscheen in Het Nieuwsblad. Frank Raes schreef ze telkens naar aanleiding van een speeldag in de Champions League.

Ze handelen over het talent, de grillen en het lijden van de spelers (Rivaldo, Ronaldo, Batistuta, Claudio Lopez, Kluivert, Effenberg, Nesta, Okon, Wise, Bowyer,...); schetsen macht en onmacht van de trainers (Van Gaal, Capello, Beenhakker, Houillier, Del Bosque, Anthuenis, Vergoosen, Sollied,...); beraden zich over zin en onzin van tactiek en statistieken.

Hij vergelijkt de vele prachtige voetbaltempels in Europa, probeert de marketingmachine te doorgronden
... (Lees verder), springt terug naar het verleden en relativeert het leven van de verslaggever onderweg. Soms bevestigt hij de clichés die bestaan over topvoetbal, vaak veegt hij die even gemakkelijk van tafel..
Pagina's
147
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.