Onze boeken

Dichter op de Zeedijk

Door Kees van Beijnum

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#117069
Titel
Dichter op de Zeedijk
Auteur
Beijnum, Kees van
Boektype
Paperback
Druk
10e druk
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9038808739
ISBN13
9789038808734
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het jonge leven van Constant Wegman speelt zich af In en rond het café-hotel van zijn grootmoeder, een gelegenheid van twijfelachtige reputatie op de Amsterdamse Zeedijk. Om te overleven in de harde werkelijkheid van kroegen en bordelen creëert hij een eigen wereld, een veilige haven voor romantiek en dromen.

'Dichter op de zeedijk' is het tedere, opgewekte verhaal van een jeugd te midden van toegewijde alcoholisten, gevallen engelen, een onverschrokken grootmoeder én een zeventiende-eeuwse dichter. in deze semi-autobiografische roman wordt met hartstocht een portret geschilderd van een roemruchte buurt.

'Een groot en groots boek.'
jury AKO literatuur Prijs 1995
'Ontroerend en zuiver [...]geestig en levensecht.'
NRC- Handelsblad
'Een meeslepend verhaal vol ver
... (Lees verder)beelding en humor, met scherp geportretteerde levende personages en verrassende anekdotes. [...] Bijzonder in de huidige Nederlandse literatuur.'
De Morgen

Van Kees van Beijnum verschenen naast 'Dichter op de Zeedijk' nog vier boeken. 'Over het IJ', 'Hier zijn leeuwen', 'De ordening' en 'De oesters van nam Kee'. Zijn werk werd vertaald, verfilmd en genomineerd voor diverse literaire prijzen.
Pagina's
268
Conditie
Goed — Leesvouwen rug.
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.