Onze boeken

Maerlants wereld

Door F.P. van Oostrom

Categorie
Secundair
Boeknummer
#117054
Titel
Maerlants wereld
Auteur
Oostrom, F.P. van
Boektype
Paperback
Druk
7e druk
Uitgeverij
Prometheus, Amsterdam
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9053334416
ISBN13
9789053334416
Taal
Nederlands
Samenvatting
MAGIE EN WETENSCHAP, VLAANDEREN EN VOORNE, geloof en rede, weelde en wellust, de strijd om Jeruzalem en Zeeland. Tussen dit alles schrijft jacob van Maerlant, de belangrijkste Nederlandse auteur uit de middeleeuwen, met op de achtergrond de jonge vorst Floris V. Heden ten dage door vrijwel niemand meer gelezen, gold Maerlant in zijn eigen tijd als vader der Dietse dichteren en oefende hij via zijn omvangrijke werk een eeuwenlange invloed uit. Dat werk was er dan ook naar: Maerlant is niet alleen de eerste die in de volkstaal zulke gevarieerde stof behandelt als geografie, regeerkunst, biologie en droomduiding, maar ook de eerste die de hele bijbel in het Nederlands berijmt en de complete wereldgeschiedenis beschrijft.
In Maerlants wereld belicht Frits van Oostrom dit fenomeen in zijn his
... (Lees verder)torische context. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende studie en tegelijk een meeslepend leesboek met literaire allure.
Pagina's
487
Conditie
Redelijk — Leesvouwen rug
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.