Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Gullivers reizen

Door Jonathan Swift

Gullivers reizen
RubriekModerne kinderboeken
Boeknummer#93903
TitelGullivers reizen: reizen naar diverse afgelegen landen van de wereld door Lemuel Gulliver, eerst chirurgijn en later kapitein op
AuteurSwift, Jonathan
BoektypeGebonden hardcover
UitgeverijSolo, Bilthoven
Jaar van uitgave2003
ISBN109076268444
ISBN139789076268446
TaalNederlands
SamenvattingLemuel Gulliver uit Redcliff heeft als scheeparts en kapitein op zijn verre reizen merkwaardige dingen gezien en meegemaakt. In vier delen, waarvan hier de eerste twee zijn opgenomen, doet hij hiervan verslag. In het eerste deel van zijn boek beschrijft hij hoe zijn schip vergaat en hij aanspoelt op het eiland Lilliput. De mensen daar zijn nog geen zes duim (15 centimeter) hoog. Aanvankelijk wordt de reus Gulliver met veel wantrouwen door de Lilliputters bejegend. Maar hij weet het vertrouwen van de dwergen te winnen en hij leert hun taal en alles over hun leven. In het tweede deel belandt Gulliver in Brobdingnag, in het land van de reuzen. Hier is Gulliver juist de dwerg. Afmetingen zijn betrekkelijk. Aanvankelijk vindt Gulliver de reuzen, die twaalf keer zo groot als hij zijn, afstotend. Maar de reuzen blijken, over het algemeen, nuchter, praktisch en vriendelijk te zijn. En hun koning is de ideale vorst.
Pagina's126
ConditieAls nieuw
Prijs€ 10,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.