Onze boeken

De Vlaamse primitieven: de meesterwerken

Door Dirk de Vos

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#305218-MA14
Titel
De Vlaamse primitieven: de meesterwerken
Auteur
Vos, Dirk de
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Amsterdam University Press
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9053565671
ISBN13
9789053565674
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele blauwe hardcover, stofomslag, (paginagrote) illustraties in kleur, klein folio.
Samenvatting
Jarenlang ontbrak het aan een goede inleiding op de Vlaamse Primitieven, de kunstenaars uit de zuidelijke Nederlanden die in de late Middeleeuwen een geheel eigen schilderstijl ontwikkelden waarmee zij onmiddellijk grote internationale bekendheid verwierven. De werken van Vlaamse meesters als Robert Campin (de Meester van Flémalle), Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes en Hans Memling kenmerken zich door een intens en ver doorgedreven naturalisme en een uiterst gedetailleerde vormweergave. Hun schilderijen - hoofdzakelijk panelen in olieverf, minutieus geschilderd in transparante en lumineuze kleurlagen - vormen een hoogtepunt in de westerse kunstgeschiedenis en legden samen met de Italiaanse kunst de basis voor de moderne Europese kunst.
Met Vlaamse Primitieven:
... (Lees verder)de meesterwerken wordt een langbestaande lacune gevuld. Op bevlogen wijze biedt De Vos een gedegen introductie op de wonderschone schilderkunst van de Vlaamse meesters. Hij bespreekt een twintigtal zorgvuldig gekozen topwerken die door de selectie van genres, types en chronologie een hoogst representatieve doorsnede bieden van de vijftiende-eeuwse schilderkunst. Toegankelijke teksten en hoogwaardige illustraties, waaronder tientallen details, maken de besproken werken inzichtelijk voor iedere belangstellende kunstliefhebber.
Pagina's
216
Conditie
Goed — Lichte tabaksgeur.
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.