Onze boeken

De stijl van het Stedelijk: ontwerpen voor een museum / The Style of the Stedelijk :designing for a Museum - Book + Film

Door Frederike Huygen e.a.

Categorie
Reclame & Design
Boeknummer
#299346
Titel
De stijl van het Stedelijk: ontwerpen voor een museum / The Style of the Stedelijk :designing for a Museum - Book + Film
Auteur
Huygen, Frederike & Lex Reitsma
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Rotterdam : Nai 010 Uitgevers/Publishers
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9462080194
ISBN13
9789462080195
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Original wrappers, illustrations in colour, bilingual (Dutch and English), DVD in rear, 8vo.
Samenvatting
Met de heropening van het Stedelijk Museum Amsterdam op 23 september wordt behalve een spectaculair nieuw gebouw ook een nieuwe huisstijl in gebruik genomen. De stijl van het Stedelijk is het fascinerende verslag van de unieke relatie van het Stedelijk Museum met grafische vormgeving en de zoektocht naar een nieuwe visuele identiteit.
In de documentaire en het boek belichten filmmaker Lex Reitsma en designhistorica Frederike Huygen het lange zoekproces naar een nieuwe huisstijl. De verschillende deelnemende ontwerpers en hun voorstellen worden getoond, evenals het onder de huidige directeur Ann Goldstein ontwikkelde huisstijlconcept van Mevis & Van Deursen. Daarnaast komt de boeiende geschiedenis van het museum en zijn unieke relatie met grafische vormgeving aan bod.
Lex Reitsma is g
... (Lees verder)rafisch ontwerper en filmmaker. In 2011 maakte hij de documentaire De stoel van Rietveld. Frederike Huygen studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en Amsterdam en specialiseerde zich als freelance onderzoeker en publicist in vormgeving.
Pagina's
165
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.