Onze boeken

Hoog geboren: 250 jaar adellijk leven in Nederland

Door Ileen Montijn

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#295858
Titel
Hoog geboren: 250 jaar adellijk leven in Nederland
Auteur
Montijn, Ileen
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : Contact
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9025432077
ISBN13
9789025432072
Taal
Engels
Samenvatting

Adel in Nederland De Nederlandse adel doet weer van zich spreken. Buitenstaanders weten nog steeds weinig van deze vanouds bevoorrechte bevolkingsgroep, die vandaag de dag bestaat uit ruim driehonderd families. Leven zij anders, en zijn ze inderdaad 'nobeler' dan andere mensen, zoals sommigen menen? In Hoog geboren vertelt Ileen Montijn hoe over de adel is gedacht in de afgelopen 250 jaar, en wat het betekent om 'hoog geboren' te zijn. Zij beschrijft de tradities, de clichés - en de gemengde gevoelens die daarmee gepaard gaan. Waarom zou één bevolkingsgroep eigenlijk zoveel voorrechten genieten? Hoe zwaar is de druk voor wie daar bij hoort? Een boek over hoogmoed en deemoed, familiegevoel en vaderlandsliefde, glamour en zwarte schapen. Ileen Montijn is historica en s
... (Lees verder)chrijfster. Zij houdt zich bezig met de geschiedenis van ideeën die het leven van alledag bepalen. Haar boek Naar buiten! ging over het verlangen naar landelijkheid in de negentiende en twintigste eeuw. Haar Leven op stand 1890-1940 is geprezen als een uiterst leesbaar standaardwerk en beleefde acht drukken.
Pagina's
447
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.