Onze boeken

Hemelsbreed: een geschilderde lijn door Amsterdam

Door Theo de Feyter

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#290654
Titel
Hemelsbreed: een geschilderde lijn door Amsterdam
Auteur
Feyter, Theo de
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Theo de Feyter
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9090274545
ISBN13
9789090274546
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, oblong, paginagrote afbeeldingen in kleur.
Samenvatting
Theo de Feyter trok een lijn op de kaart van Amsterdam van atelier naar woning en schilderde ter plekke de vijfenvijftig kruisingen die dat opleverde. Hij stuitte op onbekende buurten, stille hoeken en verlaten parkeerterreinen waarvan voorbijgangers zich afvroegen of die het wel waard waren om geschilderd te worden. Vanuit de moderne buitenwijken daalde hij steeds dieper af in de tijd om te eindigen in de zeventiende-eeuwse grachtengordel. Daar schilderde hij niet alleen de door bomen omzoomde grachten, maar ook de auto's, het straatmeubilair en de waterfietsen. Hemelsbreed geeft een beeld van Amsterdam zoals bewoners haar beleven en gebruiken. Hun commentaren over leefomgeving en over kunst en kunstenaar begeleiden de schilderijen die De Feyter maakte van hun straten.

Kijk ik naar het
... (Lees verder) verslag van De Feyters leven of zie ik mijn eigen leven aan me voorbij trekken?
Maria Barnas in de Volkskrant

De Feyter kijkt onbevooroordeeld. Alles wat zich aandient kan bruikbaar zijn voor een compositie vol contrasten [...] In museumzalen kom je zijn werk nog niet zo vaak tegen. Lijkt me een kwestie van tijd.
Gijsbert van der Wal in NRC en in Wijd open ogen
Pagina's
120
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.