Onze boeken

K.P.C.de Bazel (1869-1923): ontwerpen voor het interieur

Door Y. Brentjens e.a.

Categorie
Meubelen & Interieur
Boeknummer
#288758
Titel
K.P.C.de Bazel (1869-1923): ontwerpen voor het interieur
Auteur
Brentjens, Y. & T.M. Eliëns
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040081883
ISBN13
9789040081880
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur en z/w.
Samenvatting
Tijdens hun leven golden de architecten H. P. Berlage en K. P. C. de Bazel als twee ongeëvenaarde grootheden. Berlage geniet nog altijd een brede publieke belangstelling, De Bazel echter is alleen bij ingewijden bekend gebleven als de architect van landelijke villa's in het Gooi, als de ontwerper van fraai Leerdam-glas en als de bouwmeester van het kolossale bankgebouw aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Zijn imposante rol als meubelontwerper daarentegen is grotendeels vergeten.
De publicatie K. P. C. de Bazel 1869-1923. Ontwerpen voor het interieur brengt de verfijnde ameublementen voor het eerst uitvoerig onder de aandacht. De meubels werden ontworpen voor de elite van Nederland: vermogende zakenmannen, vooruitstrevende intellectuelen, bemiddelde kunstenaars en het Koninklijk Huis. A
... (Lees verder)l deze notabele families koesterden grote bewondering voor het vakmanschap van De Bazel en voor de eigenzinnige wijze waarop hij een synthese zocht tussen stijlen uit oost en west. De Bazels invloedrijke cliëntèle speelt in de publicatie dan ook een niet onbelangrijke rol.
Pagina's
239
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.