Onze boeken

Eenzaam maar niet alleen

Door Wilhelmina

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#287384
Titel
Eenzaam maar niet alleen
Auteur
Wilhelmina
Boektype
Paperback
Druk
15e druk
Uitgeverij
Utrecht : Uitgeverij Omniboek/Ten Have
Jaar van uitgave
Uitg
ISBN10
9025902030
ISBN13
9789025902032
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, z/w illustraties.
Samenvatting
In 'Eenzaam maar niet alleen' beschrijft prinses Wilhelmina, die vijftig jaar lang koningin van Nederland was, in heldere stijl haar memoires.

'Eenzaam maar niet alleen' zijn de memoires van prinses Wilhelmina (1880-1962), die een halve eeuw lang koningin van alle Nederlanders was. In 1948, vlak na de Tweede Wereldoorlog, deed ze afstand van de troon en maakte daarmee de weg vrij voor haar dochter Juliana. Ze besloot als eerste Oranjevorst ooit haar memoires te schrijven. In 'Eenzaam maar niet alleen' blikt ze terug op haar leven: op haar jeugd in de negentiende eeuw, haar regeringstijd gedurende de moeilijke jaren van neutraliteit tijdens de oorlog van 1914-1918 en de bezetting door nazi-Duitsland, waarin ze uitgroeide tot symbool van de Nederlandse eenheid en onafhankelijkheid. Haar m
... (Lees verder)emoires zijn geschreven in een heldere stijl en worden gekenmerkt door een diep geloof. 'Eenzaam maar niet alleen' is een uniek historisch document, dat licht werpt op een veelbewogen periode uit de Nederlandse geschiedenis, geschreven door een bijzondere vrouw: Wilhelmina.

Deze heruitgave, gemoderniseerd en in de nieuwe spelling, is voorzien van een inleiding door historicus Cees Fasseur.
Pagina's
436
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.