Onze boeken

De geheime archieven van het Vaticaan

Door Luca Becchettti e.a.

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#279995
Titel
De geheime archieven van het Vaticaan
Auteur
Becchettti, Luca & Luca, Carboni & Giovanni Castaldo - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
VdH Books
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9088810087
ISBN13
9789088810084
Taal
Nederlands
Samenvatting
? Het Vaticaans Geheim Archief spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van eenieder.
Voornamelijk door zijn onvergelijkbaar lange en boeiende geschiedenis. Vandaag de dag bevat het Archief maar liefst 84 kilometer aan documenten en het is nog steeds in aangroei. Het beslaat een ononderbroken tijdspanne van meer dan achthonderd jaar. Daarnaast dragen de unieke locatie, de grootse documentaire schatten en de beperkte toegankelijkheid bij tot dit mysterieuze aura. Het waas van geheimzinnigheid dat deze belangrijke instelling van de Heilige Stoel van oudsher omgeeft, met haar allusie op ontoegankelijke geheimen, maar ook de reputatie die zij in die zin meekreeg in de literatuur en de media, maken een publicatie als deze des te aantrekkelijker.
Voor het eerst kreeg een uitgever toestemming o
... (Lees verder)m vrij rond te lopen in het Vaticaans Geheim Archief en kon deze bewonderenswaardige plek vastgelegd worden in schitterende foto's. U legt een onvergetelijke wandeling af langs de meest bijzondere plaatsen en documenten. Van de voor academici toegankelijke leesruimtes tot de ontoegankelijke zalen, gedecoreerd met prachtige 16de en 17de-eeuwse fresco's, en lokalen waar vele duizenden documenten bewaard worden.
Verspreid over dit boek ontdekt u een honderdtal documenten. Zij zijn geselecteerd en op nauwkeurige wijze toegelicht door specialisten van het Vaticaans Geheim Archief. Ze bieden u een blik op de rijkdom van de documenten die in dit historisch archief bewaard worden.
Een aantrekkelijk, sfeervol en uniek boek, zowel voor de gewone leek als voor de academicus!
Pagina's
249
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.