Onze boeken

Ans Markus: als ik jou was...

Door Wim van der Beek

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#277341
Titel
Ans Markus: als ik jou was...
Auteur
Beek, Wim van der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2016
ISBN10
9462620687
ISBN13
9789462620681
Taal
Nederlands
Samenvatting

Ans Markus behoort tot een selecte groep van Nederlandse realistische kunstenaars die een geheel eigen stijl ontwikkelden. Door de persoonlijke betrokkenheid bij haar onderwerpkeuze verwierf zij een bijzondere positie binnen het spectrum van hedendaagse realistische schilderkunst in Nederland. In haar werk gaat zij dieper in op thema's die brede lagen van de bevolking tot de verbeelding spreken. De confrontatie met ouderdom, verlies, twijfel en angst gaf zij weer in een aantal indrukwekkende series. Daarnaast formuleerde zij haar bewondering voor illustere voorgangers in twee samenhangende cycli van schilderijen waarin zij haar eigen beeldtaal verbindt met die van gerenommeerde kunstenaars die zij bewondert. Velen kennen Ans Markus vooral als schilderes van portretten. Ook met haar Medea
... (Lees verder)-schilderijen oogstte zij veel lof. De afgelopen jaren ontstonden enkele nieuwe series die nog niet eerder zijn geëxposeerd. Daarnaast manifesteert Ans Markus zich sinds enkele jaren ook als beeldhouwster. Deze recente ontwikkelingen werpen een nieuw licht op haar veelzijdige oeuvre.
Pagina's
136
Conditie
Goed
Prijs
€ 13,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.