Onze boeken

De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen

Door Gijs van der Ham

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#275152
Titel
De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen
Auteur
Ham, Gijs van der
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9023478274
ISBN13
9789023478270
Taal
Nederlands
Samenvatting

Dit is hét nieuwe geschiedenisboek van het Rijksmuseum. Nu het museum in april 2013 na een renovatie van tien jaar weer opengaat, heeft conservator Gijs van der Ham uit de collectie honderd opmerkelijke voorwerpen gekozen om het grote verhaal van Nederland te vertellen: bekende schilderijen en beelden, bijzondere sieraden, foto s, penningen en wapentuig, zelfs een paar kapotte schoenen en een klont peper. Gijs van der Ham neemt de lezer aan de hand van deze voorwerpen mee op een verrassende, avontuurlijke reis door het verleden van Nederland. Hij laat in honderd verhalen zien welke rol deze voorwerpen door de tijd heen speelden, hoe ze werden gebruikt, wat ze zeggen over onze voorouders en hun doen en laten. In elk verhaal over elk object belicht hij een belangrijk aspect van onze
... (Lees verder) geschiedenis. Zo geven 100 voorwerpen een heel gevarieerd beeld van ons vaak rijke, maar soms ook verwarrende of pijnlijke verleden.
Pagina's
541
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.