Onze boeken

Strategisch laagland. Digitale atlas Nieuwe Hollandse Waterlinie + CD

Door Clemens Steenbergen e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#271647
Titel
Strategisch laagland. Digitale atlas Nieuwe Hollandse Waterlinie + CD
Auteur
Steenbergen, Clemens & Johan van der Zwart
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Rotterdam, Uitgeverij 010.
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9064506078
ISBN13
9789064506079
Taal
Nederlands
Beschrijving
Met de bijbehorende CD.
Samenvatting
In april 2005 is door het Stimuleringsfonds voor Architectuur en het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie aan de leerstoel Landschapsarchitectuur van de Technische Universiteit Delft opdracht verleend voor het realiseren van een digitale atlas van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Voor de samenstelling, opbouw en productie van de digitale atlas is een projectgroep gevormd onder leiding van landschapsarchitect Clemens Steenbergen. Het cartografisch, landschappelijk en architectonisch onderzoek en tekenwerk is uitgevoerd onder leiding van architect Johan van der Zwart.
Het resultaat is een digitale atlas met een schat aan informatie. De overzichtskaarten tonen de samenhang van de linie als strategisch-landschappelijk bouwwerk. De 1:25.000 kaarten laten de topografische opbouw van dit bo
... (Lees verder)uwwerk zien in lagen en onderdelen. De meer gedetailleerde kaarten van de forten etaleren de rijkdom aan historische plekken, bouwvormen en inrichtingselementen.
De atlas beperkt zich tot een zo neutraal en objectief mogelijk kaartbeeld. Dit biedt bestuurders houvast en ontwerpers vrijheid. Een goed vertrekpunt voor het opnieuw op de kaart zetten van dit unieke nationale landschap.
Pagina's
80
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.