Onze boeken

Hofwijck. Het gedicht en de buitenplaats van Constantijn Huygens

Door Ton van Strien e.a.

Categorie
Zuid-Holland
Boeknummer
#263731
Titel
Hofwijck. Het gedicht en de buitenplaats van Constantijn Huygens
Auteur
Strien, Ton van & Kees van der Leer
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zutphen, Walburg Pers
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9057301881
ISBN13
9789057301889
Taal
Nederlands
Samenvatting
De veelzijdige Constantijn Huygens (1596-1687) was dichter, componist, architect, kunstkenner en, als secretaris van stadhouder Frederik Henderik, een van de invloedrijkste personen in het zeventiende-eeuwse Den Haag. In 1639 kocht de drukbezette Huygens voor zijn rust een stukje land onder Voorburg, waar hij in 1641-1642 een buitenhuis liet bouwen. Dit buitenhuis, Hofwijck genaamd, situeerde hij in een op zijn aanwijzingen ontworpen, bijna volmaakte klassieke tuin. Tien jaar later in 1651 voltooide hij een gedicht over zijn geliefde buitenplaats: Vitaulium of Hofwijck.
Ieder die Huygens echt wil leren kennen, moet dit gedicht lezen. Het wordt nu voor het eerst uitgegeven in een verantwoorde vertaling vanuit het 17de-eeuwse naar het moderne Nederlands door Huygens-kenner Ton van Strien.
... (Lees verder)Kees van der Leer geeft op grond van nieuw archiefonderzoek een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Huygens' buiten en schenkt uitgebreid aandacht aan Christiaan Huygens, de beroemde wis- en natuurkundige die lange tijd permanent op Hofwijck heeft gewoond.
Het boek is ruim geïllustreerd met foto's van de originele handschriften van het gedicht, met portretten van de bewoners, maar ook met onbekend gebleven afbeeldingen van het huis en de tuin.

Uitgave in samenwerking met de Vereniging Huygensmuseum Hofwijck te Voorburg.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.