Onze boeken

De geordende wereld van het recht. Een inleiding

Door Willem Witteveen

Categorie
Recht & Criminologie
Boeknummer
#259668
Titel
De geordende wereld van het recht. Een inleiding
Auteur
Witteveen, Willem
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam University Press
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9053562273
ISBN13
9789053562277
Taal
Nederlands
Samenvatting

De geordende wereld van liet recht is een verrassende inleiding tot een veelzijdig vakgebied. De auteur heeft gekozen voor een thematische aanpak, waarmee hij dieper op de besproken onderwerpen in kan gaan dan in veel traditionele overzichten van het vak mogelijk is. Het eerste deel van het boek is gewijd aan de taal van liet recht: om in de wereld van het recht door te dringen dient men enigszins bekend te zijn met het eigenaardige taalgebruik van juristen. Het tweede deel behandelt het centrale thema: interpretaties van de rechtsstaat. De rechtsstaat is een politieke gemeenschap, waarin macht steeds opnieuw verantwoord moet worden - een uitgangspunt dat telkens weer van beslissende betekenis is bij juridische problemen. In dit deel wordt ook de lange voorgeschiedenis van de rechtsstaat
... (Lees verder)gedachte uitvoerig besproken. In het derde deel ten slotte, recht in activiteiten, staan drie dagelijkse bezigheden van juristen centraal: de kunst van het argumenteren, de kunst van het wetgeven en de kunst van het oordelen. Aan welke ethische normen moeten deze activiteiten voldoen willen ze passen in het decor van de democratische rechtsstaat? De geordende wereld van het recht behandelt thema's die op alle rechtsgebieden en in tal van praktijksituaties relevant zijn. Het boek is niet alleen bedoeld voor (aankomende) juristen, maar voor iedereen die zich interesseert voor de geschiedenis en de achtergronden van onze rechtsstaat.
Pagina's
449
Conditie
Goed — Hoekjes onder krullen iets op.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.