Onze boeken

Bitterballen. Hoe een demente ex-politica haar euthanasie bevocht

Door Claudia Roskam

Categorie
Politiek & Staatsinrichting
Boeknummer
#256425
Titel
Bitterballen. Hoe een demente ex-politica haar euthanasie bevocht
Auteur
Roskam, Claudia
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Brave New Books
Jaar van uitgave
2016
ISBN10
9402142800
ISBN13
9789402142808
Taal
Nederlands
Samenvatting

'Waarom heb je het mij niet gezegd?' 'Wat, mam?' 'Dat ik dement ben!' Hoe weet je dat?' 'Dat hebben ze mij hier gezegd. Claudia, ik heb het nog zo gezegd, dat ik dan dood wil. Dan wil ik met jullie erbij sterven, dat heb ik gezegd.' 'Ja, dat weet ik, dat hebben we beloofd mam, dat heb ik beloofd!' Een euthanasieverklaring of een levenstestament is niets meer waard zodra iemand dement is. Wilsonbekwaam, beslissingsonbevoegd, dat zijn dementen die in een gesloten verpleegtehuis verzeild zijn geraakt. Zo wordt het verteld aan de familie. Mijn moeder wilde dood als ze ons niet meer herkende, als ze volledig afhankelijk was en als er geen hoop meer was op verbetering. En wij, haar kinderen zouden daarvoor zorgen. De kwelling was: hoe? Verlies van decorum, beperking, angst en agressie bij de m
... (Lees verder)oeder. Overbelasting en woede over de geldverslindende, maar inadequate zorg bij de dochter. Een aanklacht tegen het niveau van zorg aan dementerenden. En een ode aan de sterke vrouw, die haar ultieme wens bevocht en won. Een boek dat te denken geeft. Claudia Roskam werkte als biologe, mondhygiëniste, docent, communicatieadviseur en tuinontwerpster.
Pagina's
157
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.