Onze boeken

Majoor-arts Tiddo Reddingius in Albanese krijgsdienst maart-augustus 1914 als deelnemer aan Nederlandse vredesmissie

Door John von Mühlen

Categorie
WO I
Boeknummer
#256275
Titel
Majoor-arts Tiddo Reddingius in Albanese krijgsdienst maart-augustus 1914 als deelnemer aan Nederlandse vredesmissie
Auteur
Mühlen, John von
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Leeuwraden, Elikser
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9089546189
ISBN13
9789089546180
Taal
Nederlands
Samenvatting
Zoals de titel van dit boek aangeeft, verbleef Tiddo Reddingius (Ten Boer 1873-Velp 1961), als militair arts, een klein halfjaar in Albanië. Aan de missie was de opdracht gegeven een Albanese gendarmerie op te richten.
Voor Tiddo en zijn collega-officieren zou het een uiterst moeizame taak worden: een primitief, chaotisch land, een nieuwe staat met aan het hoofd een buitenlandse, zwakke vorst, externe inmenging, interne verdeeldheid, opstandelingen, bloedige gevechtshandelingen, politieke intriges, onenigheid en rivaliteit aan de leiding van de vredesmissie en de dood van luitenant-kolonel Thomson.
En dit alles speelde zich af in de Balkan, het ''kruitvat van Europa''.
Het veertigtal brieven dat Tiddo vanuit de Albanese kuststeden Valona en Durazzo schreef aan zijn vrouw Annette, v
... (Lees verder)ormden de belangrijkste bron voor dit rijk geïllustreerde boek. De lezer zal kennisnemen van een klein stukje interessante geschiedenis van Albanië, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.
De auteur werd in 1940 in Surrey, Groot-Brittannië, geboren. Als kind woonde hij in Wassenaar en Batavia. Zijn middelbare schoolopleiding volgde hij in Frankrijk, aan het Lycée International de Saint-Germain-en-Laye.
Daarna studeerde hij rechten aan de Universiteit van Utrecht. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij bij de Koninklijke Marine.
Na zijn studie trad hij in Nederlandse diplomatieke dienst. Hij was werkzaam op posten in West- en Oost-Europa (o. m. de Balkan), in Noord- en Zuid-Amerika en Azië.
In 2005, bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, vestigde oud-ambassadeur Von Mühlen zich in Frans Baskenland, samen met zijn vrouw Danielle, kleindochter van Tiddo Reddingius.
Pagina's
146
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.