Onze boeken

101 Bedevaartplaatsen in Nederland

Door Peter Jan Margry e.a.

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#252892
Titel
101 Bedevaartplaatsen in Nederland
Auteur
Margry, Peter Jan & Charles Caspers
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, Bert Bakker
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9035132882
ISBN13
9789035132887
Taal
Nederlands
Samenvatting

Pelgrimage is een eeuwenoud gebruik dat sinds enkele decennia een opmerkelijke herleving kent, ook in Nederland. Ondanks de voortschrijdende ontkerkelijking neemt in de hedendaagse samenleving de interesse voor spiritualiteit en religiositeit eerder toe dan af, en binnen deze ontwikkeling spelen pelgrimage en heilige plaatsen een belangrijke rol. Deze herleving begon enkele decennia geleden met de voettochten naar Santiago de Compostela. De pelgrimagekoorts verspreidde zich in alle richtingen en tegenwoordig bewandelen velen - gelovig of niet-gelovig - ook (herontdekte) pelgrimspaden in eigen land. Zij zoeken het helende ritme van het lopen in de natuur of gaan op zoek naar de stilte en de contemplatieve sfeer van een verborgen heiligdom. Zulke heiligdommen kennen gewoonlijk een rijke hi
... (Lees verder)storie, een uitbundige ritualiteit en een bijzondere landschappelijke ligging. Vaak zijn ze door weldoeners en kunstenaars gemaakt tot centra van fraaie sacrale kunst en alleen al daarom het bezoeken waard.
Pagina's
570
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.