Onze boeken

Tien romans en verhalen

Door F.M. Dostojewski

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#247318
Titel
Tien romans en verhalen
Auteur
Dostojewski, F.M.
Boektype
Paperback
Druk
3e druk
Uitgeverij
Amsterdam, G.A. van Oorschot
Jaar van uitgave
1986
ISBN10
9028206019
ISBN13
9789028206014
Taal
Nederlands
Beschrijving
De Russische Bibliotheek. F.M. Dostojewski. Deel I.
Samenvatting
Fjodor Michajlovitsj Dostojevski was een Russisch romanschrijver en publicist. Hij is een van de bekendste auteurs uit de Russische literatuur. Hij wordt tot de zogenaamde 'Realistische School' in Rusland gerekend, hoewel zijn werk zich van veel andere realisten onderscheidt door het wijsgerig gehalte en de dominerende dialoogvorm. Dostojevski liet een omvangrijk oeuvre na.
Hij werd onder meer beroemd door zijn romans De gebroeders Karamazov, Misdaad en straf en De idioot. Dostojevski schreef in een typerende gehaaste stijl, met veel nadruk (emfase) en herhalingen. Veel van zijn belangrijkste personages lijden en worden vernederd vanwege hun hartstocht. Dostojevski leed aan epilepsie. Naar eigen zeggen is dit van invloed geweest op zijn werk. Het werk van Dostojevski kent een sterke nadru
... (Lees verder)k op het Russisch-orthodoxe christendom, en haar boodschap van absolute liefde, vergeving en liefdadigheid voor ieder mens, gericht op het leven van het individu in een wereld waar veel verdriet is, maar ook veel schoonheid.
Pagina's
573
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.