Onze boeken

Hans Kanters. Het eeuwige circus van de verbeelding *GESIGNEERD en met kleine originele TEKENING*

Door Hans Kanters e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#246759
Titel
Hans Kanters. Het eeuwige circus van de verbeelding *GESIGNEERD en met kleine originele TEKENING*
Auteur
Kanters, Hans & Gregor Frenkel Frank (ingeleid door)
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Wormer, Inmerc BV
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
906611195X
Taal
Nederlands
Beschrijving
Gesigneerd, gedateerd en met plaats door Hans Kanters + klein pentekeningetje van circusfiguur onder frontispice. Num. col. full-p. ills., orig. silverlettered cl. w. dustwr., folio.
Samenvatting

Het werk van de kunstschilder Hans Kanters (Amsterdam, 1947) laat zich onmogelijk in kort bestek omschrijven. Wat men zeggen kan is dat de bizarre, fascinerende voorstellingen met hun tientallen details het leven in alle gradaties van emotie, gedrag en sociale vormen verbeelden. En dat dan op een verbluffend hoogstaand technisch niveau. Er is onvoorstelbaar veel te zien. 'De mensen moeten er meer uit kunnen halen dan ik erin heb gestopt, anders heb ik gefaald. Het gaat niet alleen om de betekenis, het is ook het gevoel, de humor en de ironie, de tederheid en de frustratie, de woede zelfs die ik probeer over te brengen!' Dit boek geeft een overzicht van Kanters' interessante oeuvre en de ontwikkeling in zijn werk gedurende dertig jaren. Als inleiding heeft Gregor Frenkel Frank, na dagenla
... (Lees verder)nge gesprekken met de schilder in zijn huis op Ibiza, een portret geschetst van een gejaagd en gedreven mens.
Pagina's
167
Conditie
Goed
Prijs
€ 80,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.