Onze boeken

Toon Teeken: More is More. Schilderijen, gouaches, tekeningen

Door Lucas Hüsgen e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#246401
Titel
Toon Teeken: More is More. Schilderijen, gouaches, tekeningen
Auteur
Hüsgen, Lucas & Saskia Monshouwer & Frank van der Schoor
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Sun
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9085060419
ISBN13
9789085060413
Taal
Nederlands
Samenvatting
Al ruim dertig jaar werkt de Maastrichtse schilder Toon Teeken aan een intrigerend oeuvre. Het werk dat hij maakt is rijk en complex. Het laat zich moeilijk vergelijken met het werk van zijn generatiegenoten. Het staat op zichzelf, terzijde van de hoofdstroom van de hedendaagse kunst, terwijl het daarvan volop deel uitmaakt.

Teeken is een schilder die het denken niet schuwt. Zijn werk bestrijkt een veelvoud aan thema's, waarvan de relatie tussen woord en beeld, tussen wereld en waarneming en tussen beeld en werkelijkheid de belangrijkste zijn. Teeken stelt radicale eisen aan het schilderen en het schilderij, maar niet minder scherp is de kritische blik waarmee hij naar de hedendaagse cultuur kijkt. Zijn werk, hoezeer ook gevoed door intellectuele bronnen, pakt de beschouwer en sleept he
... (Lees verder)m mee in het schildergenot.

More is more bevat een rijke keuze uit de schilderijen die Toon Teeken de afgelopen dertig jaar maakte, met nadruk op de laatste vijftien jaar. Er zijn niet minder dan 120 schilderijen gereproduceerd. Ook is een selectie opgenomen uit de fotoboeken die Toon Teeken vanaf 1969 heeft bijgehouden. Twee essays, van de dichter en schrijver Lucas Hüsgen en van Saskia Monshouwer, gaan in op het werk van de schilder en de mogelijke betekenis ervan.
Pagina's
240
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.