Onze boeken

Hollanders in Beeld: Portretten uit de Gouden Eeuw

Door Rudi Ekkart e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#245432
Titel
Hollanders in Beeld: Portretten uit de Gouden Eeuw
Auteur
Ekkart, Rudi & Quentin Buvelot
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9040083339
ISBN13
9789040083334
Taal
Nederlands
Samenvatting
Hollanders in beeld is een uitgebreide en rijk geïllustreerde uitgave over de portretschilderkunst van de Hollandse Gouden Eeuw. Dit is een van de meest fascinerende verschijnselen in de westerse kunstgeschiedenis, omdat deze schilderijen worden gekenmerkt door een sterk realisme, een enorme verscheidenheid en bovenal een hoge kwaliteit. De rode draad in deze publicatie, die verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Londen en Den Haag, is de ontwikkeling van het Noord-Nederlandse portret. Het scala aan portretten is zeer breed: naast het individuele portret zien we dubbelportretten, familieportretten, kinderportretten en groepsportretten, waaronder schutters- en regentenportretten.
In deze toegankelijke publicatie zijn meer dan zestig schilderijen van in total 29 zeventiende-
... (Lees verder)eeuwse meesters bijeengebracht, in kleur afgebeeld en van een toelichtende tekst voorzien. Deze teksten worden voorafgegaan door inleidende essays over de ontwikkeling in het geschilderde portret in de Noordelijke Nederlanden en het kostuum op portretten. Dit eerste overzicht van de portretschilderkunst in de Gouden Eeuw biedt een uniek portret van de mensen die de eeuw maakten of meemaakten.
Pagina's
280
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.