Onze boeken

De tempelwachters van het Rijksmuseum

Door Harriet Impey e.a.

Categorie
Jeugd informatief
Boeknummer
#245308
Titel
De tempelwachters van het Rijksmuseum
Auteur
Impey, Harriet & Katie Pickwoad
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Rubinstein
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9047617037
ISBN13
9789047617037
Taal
Nederlands
Samenvatting
Sinds de heropening van het Rijksmuseum in 2013 zijn in het Aziatische paviljoen twee Japanse tempelwachters uit de veertiende eeuw te zien. In dit boek worden de beelden tot leven gewekt aan de hand van het verhaal over Shiro. Met sfeervolle prenten gebaseerd op oude Japanse houtsneden. Een boek dat belangstelling wekt voor de Japanse kunst en cultuur en tot stand gekomen is in samenwerking met het Rijksmuseum, Amsterdam.
De eenzame Shiro, die pas met zijn moeder naar een bergdorpje is verhuisd, is opgewonden als hij hoort dat de Keizer wachters heeft gestuurd om de tempel te beschermen. Aanvankelijk is hij teleurgesteld als blijkt dat het slechts beelden zijn. Maar in tegenstelling tot de andere dorpelingen laat hij zich niet afschrikken door hun woeste uiterlijk. Hij werpt zich op als
... (Lees verder)hun beschermer door hun lijven sneeuwvrij te maken en schoenen voor ze te maken. Dan wordt het dorp aangevallen en roept Shiro hen te hulp.
Pagina's
85
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.