Onze boeken

Blokken

Door F. Bordewijk

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#240333
Titel
Blokken
Auteur
Bordewijk, F.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
's-Gravenhage, Nijgh & Van Ditmar
Jaar van uitgave
1986
ISBN10
9023667166
ISBN13
9789023667162
Taal
Nederlands
Beschrijving
Facsimile van de eerste druk uit 1931 verschenen bij De Gemeenschap in Utrecht. Nawoord R. Breugelmans.
Samenvatting
Misschien is Bordewijk wel de meest on-Hollandse schrijver van onze literatuur. De 'nachtmerries' of 'surrealistische droombeelden' die de schrijver ons voorschotelt in BLOKKEN (1931), KNORRENDE BEESTEN (1933) en het onvergetelijke BINT (1934) maken dat deze veelgelezen romans ver van het oer-Hollandse realisme af staan.

BLOKKEN gaat over een rechtlijnige, blijkbaar communistische staat, en over de gevolgen die deze 'samenleving der onpersoonlijkheid' heeft voor de mensen die erin leven.

KNORRENDE BEESTEN, 'de roman van een parkeerseizoen', is een schitterend visionair verhaal dat zich afspeelt in een badplaats, bevolkt door razende, glimmende en knorrende monsters: auto's.

BINT is de verbeelding van de schooldictatuur in de persoon van directeur Bint, die een ijzeren, bijna sadis
... (Lees verder)tische discipline in zijn klas, bijgenaamd 'de hel', voorschrijft.

'Nooit zal ik de indruk vergeten die BINT op mij gemaakt heeft. [...] Een dergelijke sensatie als die eerste lezing van BINT heb ik later niet vaak meer gehad.' P. M. Reinders in NRC HANDELSBLAD
Pagina's
118
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.