Onze boeken

Bauhaus Archief 1919-1933

Door Magdalena Droste

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#237757
Titel
Bauhaus Archief 1919-1933
Auteur
Droste, Magdalena
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Taschen Librero
Jaar van uitgave
1990
ISBN10
3822801429
ISBN13
9783822801420
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting

Zeventig jaar na zijn oprichting in Weimar is het Bauhaus wereldwijd een begrip. De naam Bauhaus geniet grote waardering, vooral door het aldaar ontwikkelde design; daarvoor is enigszins simplificerend het woord Bauhausstijl ingeburgerd geraakt. De namen van de bij het Bauhaus werkzame leerkrachten werden tot een legende. Enkele van hen - bijvoorbeeld Wassily Kandinsky, Lyonel Feininger, Paul Klee en Oskar Schlemmer - behoorden tot de meest vooraanstaande kunstenaars van hun tijd. De reformpedagogische doelstellingen van het Bauhaus, zoals ze in het bijzonder door Johannes Itten, Josef Albers en László Moholy-Nagy waren ontwikkeld, werden internationaal in de opleidingsprogramma's van hogescholen voor kunst en vormgeving opgenomen. Aan de andere kant wordt de Bauhausarchite
... (Lees verder)ctuur, die door het werk van Walter Gropius en Ludwig Mies van der Rohe tot de avant-garde van het Nieuwe Bouwen in de jaren twintig behoorde, niet zelden verantwoordelijk gesteld voor de onleefbaarheid van onze steden, voor de vernietiging van het landschap door eentonige containerarchitectuur en zielloze grote stadswijken.
Pagina's
256
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.