Onze boeken

De grote Natuuronderzoekers

Door Robert Huxley

Categorie
Algemeen Natuur
Boeknummer
#237582
Titel
De grote Natuuronderzoekers
Auteur
Huxley, Robert
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Haarlem, Gottmer/Becht
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9023012356
ISBN13
9789023012351
Taal
Nederlands
Samenvatting
Aantrekkelijke presentatie voor een groot publiek. Informatieve teksten, met oog voor detail en prachtige illustraties.
Dit rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van de grote natuurvorsers uit de geschiedenis – van de Griek Aristoteles uit de klassieke oudheid tot en met de revolutionaire Engelsman Charles Darwin (wiens grootvader Erasmus overigens ook een plaats in het boek kreeg) uit de negentiende eeuw.
Bijna veertig bekende en minder bekende wetenschappers, onder wie Antoni van Leeuwenhoek, Carolus Linnaeus, Alexander von Humboldt en Maria Sibylla Merian, trekken aan de lezer voorbij. Ieder portret is geschreven door een specialist. Elk historisch tijdvak – oudheid, renaissance, verlichting en de negentiende eeuw – wordt apart ingeleid. Het boek is zeer
... (Lees verder)toegankelijk geschreven, met veel oog voor het persoonlijke detail.

'De 198 illustraties bepalen eigenlijk de grote bekoorlijkheid van het boek, hoewel dit natuurlijk wordt geëvenaard en vaak overtroffen door de beschrijving van het wetenschappelijk onderzoek. De tekeningen van organen en organismen, van skeletten, zijn waarschijnlijk het bewonderenswaardigst, die van vogels en planten het mooist,' schreef Kees Fens in 'de Volkskrant'.
Samensteller en eindredacteur Robert Huxley is verbonden aan het Natural History Museum te Londen, waar hij de botanische afdeling onder zijn hoede heeft.
Pagina's
304
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.