Onze boeken

Onbekende kunstschatten: De Bundi-muurschilderingen in Rajasthan

Door Milo Cleveland Beach e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#237091
Titel
Onbekende kunstschatten: De Bundi-muurschilderingen in Rajasthan
Auteur
Beach, Milo Cleveland & Hilde Lauwaert
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Brussel, Mercatorfonds
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9462300194
ISBN13
9789462300194
Taal
Nederlands
Beschrijving
Veel illustraties.
Samenvatting
Dit rijkelijk geïllustreerde kunstboek belicht de uitzonderlijke waarde van de wandschilderijen van Bundi en wil de wereld waarschuwen voor de dreiging die boven deze schatten hangt.
Voor de auteur is dit een werk van kapitaal belang. De wandschilderijen van het Paleis van Bundi zijn de oudste en meest verfijnde van Rajasthan, en de beschilderde zalen behoren tot de opmerkelijkste van heel India.
De stad Bundi, in het uiterste zuiden van Rajasthan, heeft een traditioneel karakter kunnen bewaren dat naburige steden als Jaipur, Udaipur of Kota al lang verloren zijn.
De paleizen van Bundi, dat zoals veel bekende steden de hoofdstad van een prinselijke staat was, liggen tegen de flank van een berg waarboven een fort met indrukwekkende omwallingen uittorent. Slechts weinig Indiase state
... (Lees verder)n kunnen op een dergelijke spectaculaire site bogen.
Van de late 16e eeuw tot de 19e eeuw bouwden en bewoonden de maharadja's van Bundi paleizen die weelderig waren versierd met beeldhouwwerken en schilderijen en die nu tot de architecturale pareltjes van India behoren. De wandschilderijen van het Paleis van Bundi zijn de oudste en meest verfijnde van Rajasthan, en de beschilderde zalen, waarvan de meeste nog in uitstekende staat zijn, behoren tot de opmerkelijkste van heel India. Door hun visuele impact getuigen de soms overweldigende schilderijen van de macht van de oude vorsten van Bundi, hun dagelijkse leven, hun betrekkingen met de vorsten van het Mogolrijk en hun openheid voor culturele tradities die totaal verschilden van hun eigen tradities.
De paleizen, die decennialang gesloten en ontoegankelijk bleven, werden pas onlangs opnieuw voor de bezoekers opengesteld. Daar elk fotografisch onderzoek van de gebouwen en de schilderijen tot heden onmogelijk was, wordt dit een bijzonder belangwekkend boek.
Milo Cleveland Beach, museumdirecteur, lesgever en deskundige van de Indiase schilderkunst, wijdde talrijke boeken en lezingen aan de schilderijen van Rajasthan en het mogolhof en organiseerde er ook diverse internationale tentoonstellingen rond. Hij was directeur van de Arthur M. Sackler Gallery en van de Freer Gallery of Art, Washington D. C.
Pagina's
252
Conditie
Goed
Prijs
€ 60,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.