Onze boeken

Wereld in woorden. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1300-1400

Door Frits van Oostrom

Categorie
Secundair
Boeknummer
#235831
Titel
Wereld in woorden. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1300-1400
Auteur
Oostrom, Frits van
Boektype
Paperback
Druk
4e druk
Uitgeverij
Amsterdam, Bert Bakker
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9035139402
ISBN13
9789035139404
Taal
Nederlands
Beschrijving
Illustraties in kleur.
Samenvatting
Wereld in woorden opent een compleet nieuw venster op de roemruchte veertiende eeuw: de eeuw van de pest - waaraan Europa bijna de helft van zijn inwoners verloor - en nog veel meer van binnen en van buiten komend onheil. Maar ook een eeuw van grote creativiteit - zoals blijkt uit de Nederlandse literatuur in deze periode, door Frits van Oostrom meesterlijk en meeslepend opnieuw tot leven gebracht.

Een ongekend bonte stoet van teksten en schrijvers trekt in een machtig panorama langs. De alom vereerde mysticus Jan van Ruusbroec, maar ook rebelse geesten. Bloedstollende chirurgische geschriften en ethische tegeltjeswijsheden. De unieke abele spelen, de schuine humor van de boerden, en het altijd weer ontroerende Egidiuslied. Zowel grote klassiekers als obscure teksten komen aan de orde,
... (Lees verder)verrijkt met tal van nieuwe vondsten uit recent onderzoek.

Wereld in woorden _ dat een tweeluik vormt met het veelgeprezen Stemmen op schrift _ brengt voor de cultuurgeschiedenis van Nederland en Vlaanderen een fascinerende eeuw opnieuw tot leven, en zet de kroon op de loopbaan van een gelauwerd wetenschapper en begenadigd schrijver.
Pagina's
650
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.