Onze boeken

Meesters in spiritualiteit: Johann Adam Möhler. Een open kerk

Door L. Meulenberg

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#234583
Titel
Meesters in spiritualiteit: Johann Adam Möhler. Een open kerk
Auteur
Meulenberg, L.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij Averbode Altiore
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9031733857
ISBN13
9789031733859
Taal
Nederlands
Samenvatting
Heden ten dage zijn wij ervan overtuigd geraakt dat de boodschap van het evangelie een bonte rijkdom vertegewoordigt. En wij achten het dan ook van belang, dat deze ten volle tot bloei komt. Maar zijn er eertijds misschien ook al mensen geweest, die dit standpunt deelden? En waar lag voor hen de grens? In dit boek worden die vragen getoetst aan de gedachtewereld van Johann Adam Möhler (1796-1838, een theoloog die in zijn dagen laat zien hoe een rijke verscheidenheid de gelovige gemeenschap, de kerk juist tot groei brengt. Dit zou volgens hem er zelfs toe kunnen leiden dat zeker tussen de katholieken en protestanten de fundamentele breuk binnen de christenheid hersteld wordt. Het geloof in Gods openbaring blijft immers doorslaggevend.
Möhler blijft zich voor zijn ideaal inzetten.
... (Lees verder) Ook al stuit hij daarbij van veel kanten op een taai verzet. Heel het vraagstuk vormt voor hem een uitdaging die hij niet uit de weg wenst te gaan.
Pagina's
87
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.