Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Heksen en Heidenen

Door Rufus C. Camphausen

Heksen en Heidenen
RubriekHekserij & Magie
Boeknummer#233901
TitelHeksen en Heidenen. Een lexicon over de geschiedenis, rituelen, symbolen en tradities van heksen, magiers, sjamanen en tovenaars
AuteurCamphausen, Rufus C.
BoektypePaperback
UitgeverijSchors, Amsterdam
Jaar van uitgave2004
ISBN109063785828
ISBN139789063785826
TaalNederlands
SamenvattingIn vroeger tijden werd iedereen die zich met hekserij en magie bezighield - op gruwelijke wijze - met de dood bestraft. Toch bleven er heksen en magiërs bestaan en werden zij heimelijk en niet zonder risico voor de betrokkenen, geraadpleegd bij ziekte en problemen over liefde, vruchtbaarheid en succes. De (praktische) huismiddeltjes van deze heksen en magiërs hadden in die tijd vaak een beter resultaat dan de (lap-)middelen van de reguliere geneeskunde en de Kerk. Gelukkig is men tegenwoordig toleranter geworden; 'Heks-zijn' is nu heel gewoon en het 'kruidenvrouwtje' is nu een 'alternatieve therapeut'. In de Verenigde Staten wordt Wicca, een specifieke heksen-stroming, zelfs als officiële religie erkend. Veel van de oorspronkelijke heksenkennis en -tradities worden nog steeds met succes toegepast en op tal van plaatsen over de hele wereld komen we nog veel van deze 'heksensymboliek' en 'heksenwijsheid' tegen. Heksen en Heidenen is een geslaagde poging deze belangrijkste symbolen en hun achtergronden samen te voegen tot een geheel. Het boek geeft een introductie over hekserij in het algemeen en bevat een overzichtelijk en schitterend geïllustreerd lexicon waarin alle relevante rituelen, symbolen, tradities, personen, enz. uitgebreid besproken worden. Enkele veelvoorkomende rituelen worden toegelicht met een voorbeeld. Uiteraard ontbreekt in dit lexicon ook de Wiccan Rede niet. Heksen en Heidenen biedt een actueel overzicht van alle heidense disciplines, gebruiken en symbolen en is een naslagwerk dat in geen enkele magische bibliotheek mag ontbreken.
Pagina's202
ConditieGoed
Prijs€ 15,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.