Onze boeken

Het evangelie van Judas. Verrader of bevrijder?

Door J. van der Vliet

Categorie
Algemeen Astrologie & Spiritualiteit
Boeknummer
#232920
Titel
Het evangelie van Judas. Verrader of bevrijder?
Auteur
Vliet, J. van der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Utrecht/Antwerpen, Servire
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9021584069
ISBN13
9789021584065
Taal
Nederlands
Samenvatting
Dit boek bevat een complete vertaling uit het oorspronkelijke Koptisch van het Evangelie van Judas, aangevuld met achtergronden en commentaar. Door een analyse van de tekst zelf en door vergelijking met andere oudchristelijke literatuur laat Jacques van der Vliet zien waar het Judas-evangelie echt over gaat en wat de schrijver ervan inspireerde tot zijn prikkelende onderwerpkeuze. Net als het reeds bekende Evangelie van Thomas en andere teksten uit de Nag Hammadi-vondst, is het Evangelie van Judas een neerslag van een alternatieve visie op de persoon van Jezus Christus en diens betekenis. De tekst laat ons in een duizelingwekkende vaart kennismaken met de belangrijkste gnostische idee over God, de mens en de wereld.
In de geschiedenis van het wereldgebeuren krijgen zowel Jezus als Judas e
... (Lees verder)en rol toegekend die tegelijk vertrouwd en ongewoon is. En passant vangen we daarmee een glimp op van discussies die aan de wortels staan van het Christendom.
Dr. Jacques van der Vliet is als universitair docent verbonden aan de opleiding Talen en culturen van het Midden-Oosten van de Universiteit Leiden.
Hij is gespecialiseerd in het Koptisch, de taal van het christelijke Egypte. Als expert voor Koptische handschriften en inscripties is hij verbonden aan verschillende expedities in Egypte en sinds 1996 is hij bestuurslid van de International Society for Coptic Studies (IACS).
Pagina's
224
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.