Onze boeken

In betovering gevangen? Over verhaal en rationaliteit, religie en irrationaliteit

Door Edwin Koster

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#229297
Titel
In betovering gevangen? Over verhaal en rationaliteit, religie en irrationaliteit
Auteur
Koster, Edwin
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Budel, Damon
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9055735159
ISBN13
9789055735150
Taal
Nederlands
Samenvatting
Verhalen zijn in onze cultuur altijd populair geweest. Kinderen willen steeds opnieuw naar een verhaal luisteren en ook na de kindertijd blijven verhalen, zowel in boekvorm als op het witte doek, zeer geliefd. De status van het verhaal lijkt daarmee omgekeerd evenredig te zijn. Verhalen zijn er volgens velen vooral voor het vermaak. Wie serieuze informatie over de werkelijkheid wil hebben, kan zich volgens deze opvatting beter tot de resultaten van wetenschappelijk onderzoek wenden. Daarbij vergeleken zouden verhalen niet meer zijn dan 'irrationele fabels'.

In dit boek wordt deze veronderstelling onderzocht. Door een nauwkeurige beschrijving van historische, fictionele en religieuze verhalen wordt duidelijk op welke wijze er binnen verhalen wordt geargumenteerd en welke vorm van rationa
... (Lees verder)liteit het kritisch reflecteren op verhalen kan aannemen. Veel aandacht wordt daarbij besteed aan het type verhalen dat in onze cultuur wellicht de grootste invloed heeft uitgeoefend: het bijbelverhaal.
Pagina's
508
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.