Onze boeken

In dit gevreesd gemis. Het leven van Willem Kloos

Door Bart Slijper

Categorie
Secundair
Boeknummer
#225163
Titel
In dit gevreesd gemis. Het leven van Willem Kloos
Auteur
Slijper, Bart
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Bert Bakker
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9035135296
ISBN13
9789035135291
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover, stofomslag, hier en daar zw afbeeldingen, 8vo.
Samenvatting

De dichter Willem Kloos (1859-1938) was in de ogen van zijn tijdgenoten een held zonder weerga. Met zijn opzienbarende kritieken verpletterde hij rond 1885 zowat de hele Nederlandse negentiende-eeuwse letterkunde, om zo ruim baan te maken voor een veel stralender kunst. Maar in het dagelijks bestaan was Kloos kwetsbaar en werd hij beheerst door zijn gekneusde passies. Hij leverde zich bijna weerloos uit aan zijn grote geliefden, eerst Jacques Perk en later Albert Verwey, en beide keren was de afloop dramatisch. Zijn poëzie getuigt kervend van zijn liefde, of van de wanhoop en de haat toen hij zich bedrogen wist. Midden jaren negentig moest Kloos na een zelfmoordpoging worden opgenomen in een inrichting. Daarna was zijn rol uitgespeeld. In dit gevreesd gemis is het ontroerende en sch
... (Lees verder)okkende relaas van Kloos' zinderende liefde én van zijn opwindende rol als vernieuwer van de Nederlandse literatuur.
Pagina's
325
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.