Onze boeken

Thaddeus. Soo gewonne, soo verteert

Door Cees van den Hof

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#224445
Titel
Thaddeus. Soo gewonne, soo verteert
Auteur
Hof, Cees van den
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Elikser B.V., Leeuwarden
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9463650490
ISBN13
9789463650496
Taal
Nederlands
Samenvatting
Onder een met ranken van de egelantier versierde belkroon zat de bruid zich ingetogen als de Hollandse maagd voor te doen. Het langs de schouw neerwaarts hangende bruiloftskleed beloofde lichtvaardig voorspoed. Met zedig geloken ogen onderging ze de belaging van vier manspersonen. Over rechts ging een kwaker prat op zijn Engelse overwicht en de stijfheid van nog andere zaken dan die van zijn onbuigzame geloofsovertuiging alleen. De jonge vrijer aan haar linkerzij hield zijn Franse complimenten nog even voor zich, overtuigd dat dit getalm vanwege zijn dwingende charme wel geoorloofd was. Achter haar rug smiespelden twee oude mannen met vochtige monden; hun aardse aanspraken waren van bisschoppelijk wijwater doordrenkt.
In 1672, het rampjaar waarin het voortbestaan van de jonge Republiek de
... (Lees verder)r Zeven Verenigde Nederlanden - onafhankelijk sedert 1648 - ernstig werd bedreigd, deed Thaddeus, de oudste zoon van de beroemde schilder Jan Steen, te Amsterdam dienst in een compagnie zeesoldaten onder bevel van kapitein Dirck van Harencarspel.
Hoewel hij en zijn broer Cornelis tot schilder werden opgeleid, zijn beiden niet als zodanig bekend geworden.
Of hij daadwerkelijk de in dit boek beschreven avonturen heeft beleefd, is niet bekend, maar het mag ook niet geheel worden uitgesloten. De aangehaalde gebeurtenissen berusten in elk geval op waarheid en Thaddeus was zo vriendelijk om als min of meer betrouwbare ooggetuige op te treden in dit verhaal over na-ijverige oorlogvoering, de schilderijen van Jan Steen en de last van een begaafde vader.
Eerder verschenen van Cees van den Hof De triptiek (een historische roman), de verhalenbundel Anamorfosen en een (dubbel)roman De maanvijver.
Pagina's
469
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.