Aanbod

Delen: Facebook Twitter

De weg komt naar u toe

Door Aurelius Augustinus

De weg komt naar u toe
RubriekVertaalde literatuur
Boeknummer#223386
TitelDe weg komt naar u toe. Preken over teksten uit het Johannesevangelie [Sermones de scripturis 117-147A + 368]
AuteurAugustinus, Aurelius
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
UitgeverijDamon, Budel
Jaar van uitgave2007
ISBN109055737674
ISBN139789055737673
TaalNederlands
BeschrijvingVertaald, ingeleid van van aantekeningen voorzien door Joke Gehlen-Springorum, Vincent Hunink, Hans van Reisen en Annemarie Six-Wienen
SamenvattingAugustinus (354-430) weet na zestien eeuwen nog menig lezer te boeien. Zijn preken sprankelen van levend geloof, diepe wijsheid en pastorale zorg. Als geen ander weet hij de rijkdom van bijbelse geschriften en de christelijke geloofsgeheimen voor allerlei mensen toegankelijk te maken. Aan zijn luisteraars en lezers verkondigt hij daarin Jezus Christus als een weg tot God. Door zijn komst is die weg naar ons toegekomen. Het boek bevat de Nederlandse vertaling van 43 bewaarde preken over teksten uit het Johannesevangelie; van 35 preken verschijnt die vertaling nu voor het eerst. De preken maken deel uit van toespraken die Augustinus hield tijdens liturgische samenkomsten van de christelijke gemeente en vallen onder de sermones de scripturis, preken over bijbelteksten. Ze kenmerken zich door een grote pastorale aandacht. Het boek komt tot stand door een projectgroep van het Augustijns Instituut in Eindhoven. Daaraan werken drs. Joke Gehlen-Springorum en dr. Vincent Hunink mee als classici, drs. Hans van Reisen als theoloog en drs. Annemarie Six-Wienen als Nederlandse taal- en letterkundige.
Pagina's365
ConditieGoed — Naam en datum op binnenzijde kaft
Prijs€ 20,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.