Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

Ruffo en Rembrandt

Door Jeroen Giltaij

Ruffo en Rembrandt
CategorieSchilderkunst
Boeknummer#222207
TitelRuffo en Rembrandt. Over een Siciliaanse verzamelaar in de zeventiende eeuw die drie schilderijen bij Rembrandt bestelde
AuteurGiltaij, Jeroen
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
UitgeverijWalburg Pers, Zutphen
Jaar van uitgave1999
ISBN109057300834
ISBN139789057300837
TaalNederlands
SamenvattingDe Siciliaanse patriciër Antonio Ruffo (1610-1678) was een verwoed verzamelaar van schilderkunst. Zo gaf hij opdracht aan bekende contemporaine kunstenaars voor een serie halfportretten van de 'Groten der Oudheid'. Rembrandt van Rijn behoorde als enige Hollandse meester tot de uitverkorenen. Een ongebruikelijke keuze, aangezien er in Italië nauwelijks belangstelling was voor kunst uit het 'Noorden'. Rembrandt maakte drie schilderijen: 'Aristotoles', 'Homerus' en 'Alexander de Grote'. De verblijfplaats van dit laatste schilderij is tot op heden een raadsel. Wie was Antonio Ruffo? Vanwaar zijn belangstelling voor Vlaamse en Hollandse meesters? En waar is het schilderij van Alexander de Grote gebleven? RUFFO EN REMBRANDT gaat nader in op deze vragen. Bovendien geeft de uitgave de belangrijkste documenten en bronnen weer, variërend van inventarislijsten tot brieven van Ruffo, kunstenaars en handelaren. De auteur Jeroen Giltaij, hoofdconservator schilderkunst van Museum Boymans van Beuningen, reconstrueert de gang van zaken en komt na een intensieve speurtocht tot verrassende conclusies.
Pagina's192
ConditieGoed
Prijs€ 25,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.