Onze boeken

Kunst, kennis en kwaliteit. De Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland, 1911-heden

Door J.F. Heijbroek e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#220170
Titel
Kunst, kennis en kwaliteit. De Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland, 1911-heden
Auteur
Heijbroek, J.F. & A.Th.P. van griensven
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9040082642
ISBN13
9789040082641
Taal
Nederlands
Samenvatting
Tegenwoordig is er veel belangstelling voor de geschiedenis van het verzamelen van kunst en de activiteiten van kunst- en antiekhandelaars. Er verschenen diverse studies over kunsthandels in eigentijdse kunst. Over antiquairs en handelaren in oude kunst is tot nu niets substantieels verschenen. Van veel kunst- en antiekhandels en veilinghuizen is het archief verkocht, verloren gegaan of zelfs met opzet vernietigd, zodat die bedrijven nooit uitvoerig onderzocht kunnen worden.
Aangezien het archief van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland voor een groot deel bewaard is gebleven, is het mogelijk een beeld te krijgen van de gezamenlijke activiteiten van de verenigde antiquairs in Nederland. Door gesprekken met vooraanstaande antiquairs en kunsthandelaars wordt een beeld ge
... (Lees verder)schetst van deze 'vergeten' groep bedrijven die voor veel particuliere verzamelaars en musea een cruciale rol hebben gespeeld bij de opbouw van hun collecties. De kennis van deze antiquairs heeft ervoor gezorgd dat veel onvervangbaar cultureel erfgoed behouden is gebleven en een plaats heeft gekregen in nationale en internationale collecties.
In dit boek komen deze veelzijdige bedrijven aan bod en worden de persoonlijke contacten tussen handelaars en verzamelaars belicht.
Pagina's
319
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.