Onze boeken

Zoet eten, zoet praten. Turken en Marokkanen over feesten, geloof en tradities

Door Timke Visser

Categorie
Folklore
Boeknummer
#214967
Titel
Zoet eten, zoet praten. Turken en Marokkanen over feesten, geloof en tradities
Auteur
Visser, Timke
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9054600969
ISBN13
9789054600961
Taal
Nederlands
Samenvatting
Turken, Marokkanen en andere buitenlanders moeten in Nederland een inburgeringscursus volgen. Maar wat doen Nederlanders om kennis te maken met de culturen van hun nieuwe buren en collega's? Timke Visser ging praten met Turken en Marokkanen over hún feesten, hún geloof en hún tradities.
Zij ontdekte dat geloof voor bijna iedereen belangrijk is en tradities daarbij een grote rol spelen, dat velen worstelen met de regels en conventies, en dat iedereen daaraan een eigen invulling geeft: zoveel mensen, zoveel zinnen.

In Zoet eten, zoet praten komen nieuwsgierige Nederlanders op plezierige en onbevangen wijze te weten waarom moslims een geboortefeest geven, hoe zij het boze oog te lijf gaan, dat zij 'Bismillah' zeggen voordat zij een baby oppakken, waarom de meesten vas
... (Lees verder)ten tijdens ramadan, hoe ze trouwen en dat sommigen het te druk hebben voor de dagelijkse gebeden.

Na haar studie sociale geografie werkte Timke Visser (1960) jarenlang als beleidsonderzoeker op het gebied van integratie en immigratie. Daarna werkte zij voor de Taskforce Inburgering en adviseerde gemeenten over inburgering van nieuwkomers en oudkomers. Nu werkt zij als stafmedewerker bij de Tijdelijke Commissie Onderzoek Integratiebeleid van de Tweede Kamer.
Pagina's
142
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.