Onze boeken

Rotterdam in de wederopbouw. Het dagelijks leven tijdens de wederopbouw

Door Anne Jongstra e.a.

Categorie
Zuid-Holland
Boeknummer
#214314
Titel
Rotterdam in de wederopbouw. Het dagelijks leven tijdens de wederopbouw
Auteur
Jongstra, Anne & Arie van der Schoor
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Wbooks i.s.m. Stadsarchief Rotterdam
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
946258107X
ISBN13
9789462581074
Taal
Nederlands
Samenvatting
Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog werkt Rotterdam bijna vijfentwintig jaar hard aan herstel van de stad. In die periode, ruwweg van 1945 tot 1970, verrijzen een grootstedelijk centrum en moderne woonwijken. De meeste aandacht vraagt echter de economische kurk waarop Rotterdam drijft: de havens en fabrieksinstallaties, die geleidelijk steeds verder buiten de stad komen te liggen. Maar tijden veranderen en aan het einde van de wederopbouwperiode ontstaat onvrede over de leefomstandigheden in de oude stadswijken, over milieuverontreiniging en andere overlast. In dit dynamische decor zoeken de Rotterdammers hun weg.

Uit de collecties van het Stadsarchief Rotterdam is een selectie gemaakt van veelal onbekend fotomateriaal dat het dagelijks leven in de stad tijdens de wederopbouw
... (Lees verder) in beeld brengt. Aan de hand van chronologisch opgezette thema's rond het grotestadsleven zijn bijzondere foto's samengebracht en van begeleidende teksten voorzien. Beeld en woord samen geven een indruk van de periode die Rotterdam heeft gemaakt tot wat het nu is.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.