Onze boeken

Zeekakkelobbes

Door Juanita Stachowitz

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#210918
Titel
Zeekakkelobbes
Auteur
Stachowitz, Juanita
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Adriaan Heinen, 's-Hertogenbosch
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9086800343
ISBN13
9789086800346
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een vlotte weduwe van zeventig verkiest een klimwand boven een koffie-ochtend, een jonge man fietst door de stad met in zijn rugzak de zoveelste miskraam van zijn partner, en een vrouw begrijpt na de dood van haar vader wat hij haar als kind met zijn verhaal van de 'zeekakkelobbes' over het leven heeft willen vertellen.
De onderwerpen die Juanita Stachowitz heeft gekozen voor de verhalen in Zeekakkelobbes zijn zeer divers maar altijd intrigerend. Zelfs die in de titelafdeling - een drieluik rondom het overlijden van haar vader - zijn erg uiteenlopend qua toon en sfeer. Maar of haar verhalen nu dramatisch of komisch zijn, autobiografisch of puur fictioneel, ze slaagt erin in enkele bladzijden heel beeldend de situatie neer te zetten, personages tot leven te wekken en een volledige plot te
... (Lees verder)ontwikkelen. Zij doet dat in een suggestieve, concrete stijl die de zintuigen prikkelt. Scherp en subtiel tegelijk, 'to the point' en toch met oog voor detail. Soms humoristisch, vaak ontroerend, maar altijd met een lichte toets. Ideale literatuur voor een ieder die zich met korte leesmomenten tevreden moet stellen en toch iets wil lezen dat inhoud heeft en intrigeert, verrast en raakt.
Pagina's
96
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.