Onze boeken

Het verhaal van tweeduizend mozaïeken, een monument

Door Jolanda van der Graaf

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#209219
Titel
Het verhaal van tweeduizend mozaïeken, een monument
Auteur
Graaf, Jolanda van der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nienke Huizinga
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9090098593
ISBN13
9789090098593
Taal
Nederlands
Samenvatting

Op 4 oktober 1992 om 6 minuten over half zeven 's avonds stortte een vrachtvliegtuig van El Al neer op de flats Groeneveen en Kruitberg in de Bijlmermeer in Amsterdam. Bij deze vliegramp verloren tientallen mensen het leven. Wie nu de plek van de ramp bezoekt vindt daar een monument. Het werd in opdracht van het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost ontworpen door de architecten Herman Hertzberger en Georges Descombes. Het monument bestaat uit verschillende onderdelen en één daarvan is dit: Rond 'de boom die alles zag', ligt een enorm, veelkleurig mozaïektapijt gemaakt van stoeptegels met een mozaïek erin. Op een steenworp afstand van de rampplek werd een werkplaats ingericht , waar iedereen die dat wilde de gelegenheid kreeg een mozaïek te maken. In de periode van au
... (Lees verder)gustus 1995 tot juli 1996 kwamen bijna 2000 mensen naar de werkplaats. Behalve door nabestaanden en buurtbewoners werden er tegels gemaakt door schoolkinderen, leerkrachten, journalisten, politici en hulpverleners.
Pagina's
106
Conditie
Goed — Opdrachtje
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.