Onze boeken

Miracle de la couleur. Impressionisme en post-impressionisme

Door Charlotte van Regenmortel e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#208871
Titel
Miracle de la couleur. Impressionisme en post-impressionisme
Auteur
Regenmortel, Charlotte van & Benno Tempel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9040087237
ISBN13
9789040087233
Taal
Nederlands
Samenvatting
In dit boek wordt een grote verscheidenheid aan impressionistische werken gepresenteerd uit de periode 1860-1920. Aan de hand van 100 schilderijen uit de colectie Corboud die in 2001 aan het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen is geschonken, wordt de invloed van het impressionisme op het ontstaan van de moderne kunst gevolgd.

Kunstenaars maakten zich los van conventies die eeuwenlang de kunst hadden bepaald. Impressionisten als Claude Monet en Gustave Caillebotte trokken er op uit, om en plein air te schilderen, Georges Seurat zorgde voor een schilderkundige revolutie door in plaats van penseelstreken, stippen te schilderen. Hiermee had de kunst voor het eerst in eeuwen weer een werkelijk nieuw stijlelement dan van blijvende invloed zou zijn. Zonder het pointilisme was de moderne kunst va
... (Lees verder)n schilders als Henri Matisse en Kees van Dongen nooit ontstaan.

Dit rijk geïllustreerde boek geeft voor het eerst een uitgebreid overzicht van het ontstaat van de moderne kunst met werk van de bekende kunstenaars als Gustave Courbet, Johan Bartold Jongkind, Edouard Manet, Vincent van Gogh, Alfred Sisley, Auguste Renoir en vele andere, toonaangevende kunstenaars uit die tijd.
Pagina's
176
Conditie
Goed — Paperback
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.