Onze boeken

Op zoek naar de rookmagiër. Voetbal volgens de twaalfde man

Door Paul Onkenhout

Categorie
Voetbal
Boeknummer
#205625
Titel
Op zoek naar de rookmagiër. Voetbal volgens de twaalfde man
Auteur
Onkenhout, Paul
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9038855435
ISBN13
9789038855431
Taal
Nederlands
Samenvatting

Denkend aan Davids zie ik een verwende kleuter... Is Van Gaal nou zo slim of zijn wij nou zo dom? Henk Spaan, Clarence Seedorf en de wakkere schildknapen. Sinds 1996 schrijft Paul Onkenhout iedere zaterdag een veelgelezen, spraakmakende voetbalcolumn in de Volkskrant. Met gevoel voor detail gaat hij op zoek naar onopgeloste raadsels uit de voetbalhistorie. Waar is Goaltjes Piet gebleven? Hoe zat het met de international die in 1974 tijdens het wereldkampioenschap stiekem ging stappen? Wat is er geworden van 'rookmagiër' Milko Djurovski? Of van Jason Lee, 'de man die op een ananas leek'? En bestaat Aad de Mos nu wel of niet? Onkenhout, de Twaalfde Man, zoekt en vindt. Het levert miniatuurtjes op over legendarische voetballers en wedstrijden. Met weemoed kijkt hij terug op de tijd dat
... (Lees verder) voetbal nog voetbal was en geen 'product'. Voorop staat zijn grote liefde voor het voetbal en daarmee plaatst hij zich in de traditie van Nico Scheepmaker. Paul Onkenhout (Haarlem 1958) is sportjournalist bij de Volkskrant en columnist van NOS Langs de lijn.
Pagina's
269
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.