Onze boeken

J.H. Weissenbruch 1824-1903

Door Edwin Jacobs e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#203188
Titel
J.H. Weissenbruch 1824-1903
Auteur
Jacobs, Edwin - e.a. (onder redactie van)
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Oss, Museum Jan Cunen - Den Haag, Gemeentemuseum & Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9067630551
ISBN13
9789067630559
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Text in both Dutch and English.
Samenvatting
J. H. Weissenbruch is een van de belangrijkste schilders van de Haagse school. In dit uitvoerig geïllustreerde boek is gekozen voor een artistieke, in plaats van een kunsthistorische benadering. De schilder Jan Andriesse heeft de werken van Weissenbruch geselecteerd. Met deze selectie streeft hij niet zozeer naar volledigheid, maar probeert hij de bijzondere schilderkunstige kwaliteiten van Weissenbruch, met name ten opzichte van de behandeling van het licht, duidelijk te maken. Hij beheerst die techniek meesterlijk.
Het tekstgedeelte is een samenwerking tussen schrijvers, essayisten, filosofen, beeldende kunstenaars en deskundigen op het gebied van verschillende kunsten. Bijdragen worden geleverd door Marian van Heteren, Hans Janssen, Nicolaas Matsier, Marcel Vos, Jan Andriesse, Jan
... (Lees verder) Roeland en vele anderen. Door deze hedendaagse opzet gaat het boek verder dan een monografie over een kunstenaar.
Pagina's
256
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.