Onze boeken

Gelukkige slaven

Door Tom Lanoye

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#201407
Titel
Gelukkige slaven
Auteur
Lanoye, Tom
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Prometheus, Amsterdam
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
904462220X
ISBN13
9789044622201
Taal
Nederlands
Samenvatting
Winnaar Beste Literaire Seksscène 2013; In Gelukkige slaven gaan twee Belgische bannelingen op zoek naar zichzelf in een wereld die te groot en te chaotisch is geworden voor iedereen.
In Buenos Aires speelt Tony Hanssen - een voormalige cruise director op de meest luxueuze plezierboten ter wereld - een gevaarlijk spel als toy boy van mevrouw Bo Xiang, de bejaarde echtgenote van een beruchte, steenrijke Chinees. In Zuid-Afrika dringt een heel andere Tony Hanssen - de gevluchte computerspecialist van een gecrashte zakenbank - een wildpark binnen met een precisiegeweer en oorlogsmunitie.
De ene Tony is een illusieloze loser, de andere Tony een levenslustige nerd. Allebei hopen ze op verlossing. De ene wil zijn vrijheid terug, de andere zijn gezin. Pas als ze elkaar voor het eerst ont
... (Lees verder)moeten, in weer een ander continent, blijkt hoezeer ze op elkaar zijn aangewezen om hun doel te bereiken. Als ze het al bereiken.
Gelukkige slaven is een Lanoye pur sang: een inktzwarte tragikomedie met onvergetelijke personages en dialogen, een ingenieuze plot en een virtuoze stijl.
Tom Lanoye (1958) is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat Lanoye, na een paar eigenbeheeruitgaafjes, officieel debuteerde in de Nederlandstalige literatuur. Hij brak door bij het grote publiek met romans als Kartonnen dozen, Het goddelijke monster en Sprakeloos, en toneelstukken als Ten oorlog, Fort Europa en De Russen! Inmiddels is hij een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van de Lage Landen, en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. In 2012 schreef hij het uitstekend ontvangen Boekenweekgeschenk Heldere hemel.
Over Heldere Hemel (2012):
'Lanoye slaagt waar velen faalden: eindelijk weer een goed cadeau bij de Boekenweek.' - de volkskrant
'Lanoyes Boekenweekgeschenk is Jonathan Franzen in miniatuurformaat.' - humo
'Een meesterlijk Boekenweekgeschenk, als door Harry Mulisch ingeblazen.' - nrc handelsblad
Pagina's
299
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.